U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Acquisitie op ’t fietsie - 1 verkooptip met vele voordelen

Gepost 2020/02/05

Meisje op fiets - Acquisitie op het fietsie - Blog tekstschrijver HENDRIQ 

Ik ben geen salestijger. Sterker nog, de puber van nu (of mss alweer van een tijdje gelee) zou zeggen: doe niet tijger als je poesie bent. Maar wat doe je dan, als je toch klanten moet werven? Nou, dit bijvoorbeeld.

 

Als je toch klanten wilt werven en je (partner) ook vindt dat je, inclusief luie kont, wat meer achter je scherm vandaan moet komen. Wat doe je dan? Juist, je probeert het een beetje leuk en ontspannen te maken. Wat dacht je van acquisitie op het fietsie? Da's klantwerving met onverwachte bijkomende voordelen.

 

Acquisitie? Hè getver.

Acquisitie, eigenlijk een normaal woord met een beetje een vieze bijsmaak. Als ‘target’ heb je het gevoel achtervolgd te worden door iemand die je iets wil verkopen wat je niet wilt hebben. Als in 'Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.' Maar misschien is dat alleen mijn eigen gevoel. Afijn, mijn bedoeling is contact met mogelijke klanten op een leuke en prettige manier. Voor beide partijen.

 

Ga het gewoon proberen

Oké, we gaan dus op de fiets bij potentiële klanten langs. Gewoon, om een eerste contact te leggen. Heel kort natuurlijk, als je ongevraagd komt. En ja, je kan er van alles tegenin brengen. De onmogelijkheden opsommen. Bezwaren genoeg. Maar dat ga ik niet doen. Bekijk het van de positieve kant. Zie de mogelijkheden. En probeer het gewoon wél te doen. Bevalt of werkt het niet, kan je er altijd nog mee stoppen.

 

Klaar voor de start? Dit is het idee (en ook de uitvoering):

 

Hoe dan?

Korte versie. Ga op de fiets bij bedrijven langs en probeer in 1 minuut (krijg je er meer? mooi):

 1. binnen te komen
 2. je beoogde contactpersoon te achterhalen (zijn/haar gegevens)
 3. kennis te maken
 4. je elevator pitch
 5. je kaartje of reclamepen o.i.d. achter te laten (jouw gegevens)
 6. weer op je fiets te springen (lachen, wuiven)

 

… en zo ‘in no time’ een onuitwisbare indruk te maken. Zie het als een mooi eerste contact om later op terug te komen.

 

Pluspunten (voor jezelf, prospect én milieu)

 • Goed voor je gezondheid. Je bent buiten en actief bezig. Frisse lucht, het lichaam in beweging. De ogen even van het scherm.
 • In contact met mensen IRL! (in ’t echt, het kan)
 • Klant krijgt iets: een herinnering of weggever. Goed voor ouderwetse, echte aandacht. Je blijft langer ‘hangen’.
 • Het contact is verrassend, spontaan en open. Nu eens niet digitaal via mail of social media. Een prettige afwisseling voor je contactpersoon en voor jou.
 • Je wordt sympathiek gevonden (écht, vertrouw op jezelf en de spontaniteit)
 • Het werkt! Hoop ik. Misschien direct ter plekke al. Maar vooral later als je weer contact opneemt via telefoon of mail. Want er is de leuke herinnering aan het eerste contact.
 • Bijkomend voordeel: minder files, minder uitstoot. (als je normaal in de auto op pad gaat en als we allemaal meer op het fietsie gaan).

 

Redenen genoeg om het eens te proberen toch?

 

En nog een: een fiets van de zaak. Kan voordelig zijn voor werkgever en werknemer, ondernemer en zzp'er.  

 

Oké, nog één keer over dat weer

Ja, het kan soms zo ‘koud vriezen buiten’ (Youp). Maar ook die koude acquisitie is weer ergens goed voor. Ga je harder fietsen. Krijg je het vanzelf weer warm. Alles is overkoombaar en oplosbaar. Regent het? Ach, het meeste valt ernaast zegt m’n schoonvader altijd. En anders gewoon even buienradar checken. Is het warm? Zeur niet – ik heb het tegen mezelf ;o) – wees blij dat de zon schijnt.

 

En nu naar buiten

Ga die klanten verrassen. Visitekaartjes en reclamepennen mee. En hup, op ut fietsie, lekker naar buiten. Ben benieuwd of je het gaat proberen. Hoor het graag, mooie dag vandaag!

 

Groeten,

Henkjan

 

Andere blogartikelen lezen (overzicht)? 

 

spreek de schrijver - button - contact freelance copywriter HENDRIQ

 voor smakelijke copy of een lekker blogartikel...

 

 

Delen of liken? Graag, dankjewel.

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?